• PLUK
  • BOEKET
  • VAAS

Pluk 

Een heel seizoen zelf plukken

Hou je van zelf je bloemen plukken? Met een abonnement mag jij wekelijks  een handvol bloemen oogsten (max 20 stelen) wanneer het jou uitkomt. Dit jaar zal het plukken beginnen zodra de eerste tulpen hun kopje boven de grond steken. De tulpen en narcissen plukken doen we samen, omdat het toch ander is dan de zomerbloeiers. Ik zou van te voren genoeg momenten aanbieden waarop je kan komen. Na de tulpen en de narcissen volgt een kleine pauze, omdat er dan nog niet zoveel bloemen zijn. Afhankelijk van het weer begint het plukken van de zomerbloeiers ongeveer halverwege juni. 

RoNDLEIDING

Voordat het plukken start organiseer ik in juni weer een rondleidingen door de tuin. Tijdens deze avond, leg ik je van alle uit over de kneepjes van het plukken, zodat je zo lang mogelijk van je bloemen kunt genieten. 
Na deze uitleg mag je het hele seizoen komen wanneer het jou uitkomt. Ben je een vroege vogel, kom dan voor dag en dauw, in stilte, enkel met het gekraai van de haan. Of kom juist heerlijk op een zomeravond in het laatste zonlicht. 

Abonnement afsluiten

Je kunt ervan uitgaan dat er ongeveer 20 weken geplukt kan worden (4 weken in april en mei en 16 weken van eind  juni tot in oktober). Dit komt neer op 145 euro voor een heel seizoensabonnement. Wil je liever niet meteen voor een heel seizoen gaan, kies dan voor een half seizoen. 
Wil je nu direct je plukabonnement afsluiten, ga dan naar de webshop om je plukabonnement te bestellen. Wil je het iemand cadeau geven, vermeld dat bij de opmerkingen, dan maak ik een mooie cadeaubon.

Proefabonnement

Wil het eens uitproberen, kijk dan eens bij "PLUK DE LENTE" en kom 4x in de april en mei de eerste lentebloeiers van het veld plukken. Omdat tulpen en narcissen plukken, toch iets anders is dan zomerbloemen, gebeurd dit op vast momenten zodat ik hierbij kan helpen. Er zullen genoeg momenten komen in de week waarop je kan komen. 

Reactie van Marlie

"Het plukken in de pluktuin "de Groene Bloem" is een ware beleving. Zulke mooie kleuren, zoveel soorten bloemen, je weet niet waar je het eerst moet kijken. De bevlogen en deskundige uitleg van Berbke is hierbij een mooie aanvulling. Echt een aanbeveling om te doen."

reactie van marjolein

"Er is in de pluktuin veel keuze uit bijzondere bloemen. Er is een zeer behulpzame eigenaresse. Zeker een aanrader om ook met kleine kinderen te komen."