Pluk 

Hou je van plukken? Met een abonnement betaal je ongeveer €7,- per bos en mag jij wekelijks een handvol bloemen oogsten wanneer het jou uitkomt. Het plukken begint de de lente, zodra de eerste tulpen zich laten zien. Na de tulpen en de narcissen volgt een kleine pauze. Vanaf eind juni beginnen de zomerbloeiers. In juli en augustus is er volop keuze. Daarna gaan we richting de herfst met zeker ook nog veel kleur van onder andere de dahlia's en de chrysanten.

mogelijkheden en kosten

Soort abonnement welke maanden Aantal weken Prijs 1x per week plukken
PLUK de lente april en mei 4 € 30 ,-
PLUK de zomer juli en agustus 8 € 60,-
PLUK de herfst september en oktober 8 € 60,-
PLUK het hele seizoen april-novemeber 24 € 140,-

Hoe vaak kan ik komen plukken

Opties:

  • LENTE, pluk 4 keer, verspreidt over april en mei.
  • ZOMER, pluk 8 weken in juli en augustus
  • HERFST, pluk 8 weken in september en oktober.
  • HEEL SEIZOEN, pluk zodra er bloemen zijn en totdat het seizoen voorbij is tegen november. Dat komt neer op 24 weken en betaal je nog geen €6,- per keer.

Sluit een PLUKabonnement af in de webshop. Wil je het iemand cadeau geven? Vermeld dat bij de opmerkingen, dan maak ik een mooie cadeaubon.

10% korting

Word Vriend en kies ervoor om 10 % korting op een abonnement te krijgen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om Vriend te worden, want je steunt de Groene Bloem en je krijgt voordeel op workshops. Voor meer informatie kijk hier.

RoNDLEIDING

Eind juni organiseer ik op verschillende data een rondleiding voor alle abonnees. Tijdens deze avond leg ik je alles uit over de kneepjes van het plukken, zodat je zo lang mogelijk van je bloemen kunt genieten. Na deze uitleg mag je het hele seizoen komen wanneer het jou uitkomt. Ben je een vroege vogel, kom dan voor dag en dauw, in stilte, enkel met het gekraai van de haan. Of kom juist heerlijk op een zomeravond, in het laatste zonlicht. 

Groene Bloem Tips voor op de vaas

  • Gebruik een schone vaas en schoon water
  • Zet het boeket niet in de volle zon, op de tocht, op een te donkere plek of bij een een fruitschaal 
  • Zorg dat er geen blaadjes in het water staan
  • Bodempje water in de vaas en om 2 dagen vers water aanvullen met een kannetje. Als je de vaas laat staan, voorkom je dat er blaadjes van de bloemen vallen
  • Verwijder uitgebloeide bloemen
  • Geniet van een vaas met natuurlijk levende bloemen

Reactie van Marlie

"Het plukken in de pluktuin De Groene Bloem is een ware beleving. Zulke mooie kleuren, zoveel soorten bloemen, je weet niet waar je het eerst moet kijken. De bevlogen en deskundige uitleg van Berbke is hierbij een mooie aanvulling. Echt een aanbeveling om te doen."

reactie van marjolein

"Er is in de pluktuin veel keuze uit bijzondere bloemen. Er is een zeer behulpzame eigenaresse. Zeker een aanrader om ook met kleine kinderen te komen."