Over

De Groene Bloem is een pluktuin in Vilt in Zuid-Limburg. Vanuit mijn passie voor natuurlijk tuinieren richt ik me sinds een aantal jaren op het telen van bloemen. Ik had het geluk om in mijn eigen straat een stukje grond te kunnen gaan bewerken en om te toveren tot bloemen(pluk)tuin. 
Op slechts 800 m2 groeien nu vele soorten eenjarige en vaste planten. De bloemen worden vers of gedroogd gebruikt voor natuurlijk bloemwerk, zoals boeketten, geschikte vazen, kransen en andere producten.

sterke bloemen en biodiversiteit

Het is heel fijn dat ik mijn passie nu kan delen met anderen. Samen genieten van schone bloemen, geteeld op Limburgse bodem zonder bestrijdingsmiddelen en in samenwerking met de natuur. Het zijn vaak sterke bloemen, omdat ze groot zijn geworden in weer en wind. Geen perfecte, maar juist eigenzinnige bloemen, soms met een rare kronkel of een kleine "verstekeling". Want ook daarom doen we het, in het belang van de bijen, het bodemleven en de biodiversiteit. Kom in de zomer zelf genieten van al het moois wat dit landje te bieden heeft. Ik ontmoet je graag een keer op de tuin!


Fleurige groet, Berbke 

Artikel

Wil je meer lezen over het verhaal achter de Groene Bloem, lees dan een stukje over mijn achtergond dat in december 2020 in het tijdschrift Dynamisch Perspectief stond.