Zaaigrond maken

Gepubliceerd op 25 februari 2023 om 08:23

Binnenkort begin ik met het zaaien van eenjarige bloemen voor deze zomer. De zaaigrond mix ik zelf: makkelijk en goedkoop. Er bestaan ook kant en klare zakken, handig voor kleine hoeveelheden. 

Ik maak mijn zaaigrond door (turfvrije*) potgrond van Bio Kultura (oa te koop bij Ekoplaza) te zeven. Ik meng 4 delen gezeefde potgrond met 1 deel schoon zand. Hiervoor gebruik ik brekerzand van de bouwmarkt. 

Vind je het leuk om meer te leren over zaaien? Kijk dan eens naar de workshop 'zaai je bloemen'.


De handschoen die ik draag is van Green and Fair en gemaakt van natuurrubber. Ik verkoop ze in de webshop.

 

De zeef die ik gebruik zie je op het filmpje. Ooit gekocht bij GroenRijk, maar ook online te verkrijgen. 

*Waarom turfvrij? Turf wordt al jaren gewonnen in kwetsbare veengebieden. Ideaal voor het vochtgehalte in potgrond, maar dit gaat ten koste van onze natuur en biodiversiteit. Meer lezen? Kijk dan eens naar het artikel "Tuinieren zonder turf" op de site van Gardeners World. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.