Hoe herken je ridderspoor

Gepubliceerd op 7 maart 2023 om 06:31

Herken de zaailing

Herken jij dit? Zo'n hoopje kleine plantjes in je tuin? Gratis zaailingen! Op de foto is het de ridderspoor die duidelijk zijn sporen heeft achter gelaten. Maar wat doe je ermee? En hoe weet je wat het is?

Geef ruimte aan de plantjes 

Ik weet dat dit zaailingen zijn van ridderspoor, omdat op deze plek het seizoen daarvoor ook ridderspoor stond. In het filmpje zie je hoe ik de zaailingen uitplant op een afstand van 23 cm, zodat ze de ruimte krijgen om te groeien. Dit fijneschepje kun je trouwens ook vinden in de webshop. 

Ridderspoor of juffertje in 't groen?

Op de foto zie je de plantjes die veel op ridderspoor lijken. Links, het juffertje in 't groen. Het blad is langer dan dat van de ridderspoor. De laatste heeft een wat ronder blad. Stond het juffertje vorig jaar in je tuin, dan kan je ervan uitgaan dat je er nu zaailingen van aantreft. Ze laten zich moeilijk verplanten, dus je kan ze het beste uitdunnen. 
In het midden wortel (geen zaailing natuurlijk, maar een restant van vorig jaar) en rechts ridderspoor. Blad van de wortel is nog iets fijner en loopt een beetje tot in een punt.  Als je geluk hebt zaait de ridderspoor zich ook uit, zoals bij mij het geval was.  
Ik ben dus een gelukkig mens met zoveel gratis zaailingen!


Wil je meer leren over zaaien, zaailingen, plantjes en de verzorging?

Kijk dan eens bij de workshops ZAAI, PLANT en OOGST

Leuk als je een reactie wilt achter laten. Als startende "blogger😉" ben ik heel benieuwd...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.