Workshops

Droom jij van mooie bloemen in je tuin? Je eigen veldboeket schikken? Of zo'n natuurlijke zelfgemaakte seizoenkrans voor aan de deur? 
Kom meedoen met een gezellige en leerzame workshop bij de Groene Bloem.

Maak je eigen pluktuin(tje)

Met de workshops ZAAI (vond reeds plaats), PLANT en OOGST maak je deze zomer je eigen pluktuin. Geniet van het telen van je eigen bloemen.

Deze workshop vond reeds plaats. In maart  2025 zal deze weer gegeven worden...

In maart starten we met de zaadjes. Je zaait een hele tray met meer dan 10 verschillende soorten bloemen die allemaal deze zomer al gaan bloeien.

In mei is het tijd om buiten uit te gaan planten. Je krijgt een hele lading plantjes mee naar huis om direct een pluktuintje mee aan te leggen.

In  september leer je hoe je bloemen het beste kunt plukken en schikken. Hoe ze  mooi blijven in de vaas. En we bereiden ons al voor op een volgend bloemenseizoen, zoals wat zaai je in de herfst.

Ontdek je creativiteit

Kransen maken en boeketten schikken, dat kan iedereen, echt waar! De bloemen maken het verhaal...


Nog een extra datum voor deze workshop! Nog een paar plekjes beschikbaar.


Op een mooie zomermiddag in juni gaan we samen een krans maken voor op het hoofd. Vier midzomer!


In augustus en september zijn er nog volop bloemen. Voel de rust van het plukken en leer de korenschoof techniek op een mooie ochtend of avond.

Reactie plaatsen

Reacties

Jeannette Kockelkorn
een maand geleden

Bij de workshop zaai heb ik veel kunnen ontdekken welke voorbereiding je allemaal moet treffen. Wat moet je niet en wat moet je juist wel doen. Buiten dat je er veel van opsteekt is het ook gezellig en goed verzorgd met koffie, thee en wat lekkers. Ik ga zeker verder met de workshop 'plant'.

Ook op de agenda

Data volgen in de loop van het seizoen...

  • Maak je eigen krans van droogbloemen in november
  • Adventskrans en Kerstkrans maken in december